Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: krasotaizdrave
Категория: Спорт
Прочетен: 35494
Постинги: 3
Коментари: 9
Гласове: 14
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Постинг
02.10.2011 01:29 - Грим според цвета на очите
Автор: krasotaizdrave Категория: Други   
Прочетен: 3662 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 02.10.2011 01:36

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Изборът на подходящ цвят за сенки не е никак лесна работа. Има модерни тенденции, които обаче не приличат на всеки тип лице и цвят на очите. 

Понякога пък цвета в кутийката изобщо не отговаря на това, което виждате в огледалото и изобщо, лесно може да се отчае човек сред морето от гримове.

Подходящият цвят сенки трябва да се съобрази с няколко фактора, като цвят на дрехите,на лицето, и разбира се, на очите.

Цветовете, които отиват на сини очи:

Всички цветове, чиято основа е оранжевото – от бледо прасковено, през розово до цвят на кестен. Добавите ли прасковен руж и коралово червило, ефектът ще е поразителен.

Избягвайте зеленото във всичките му нюанси.

Идеалният вечерен грим за дами със светли очи са тъмносивите сенки в края на клепача, комбинирани с по-светли към вътрешността.

Не забравяйте спиралата.

Цветовете, които отиват на зелени очи:

Всички от червената гама. Специфичното при хората със зелени очи е, че за тях е достатъчно да имат само един червеникав акцент на лицето, за да подчертаят очите си, без значение дали става въпрос за руж, сенки или червило.

Подходящите цветове за зеленооките дами са прасковените и нежно розовите. Можете да подчертаете очите и със светлокафяв молив.

Избягвайте синьото и не забравяйте спиралата.

Източник : Тук

За гримирането на тъмните очи определено можете да се чувствате по-свободни, в сравнение с избирането на сенки за 
сини или зелени очи.

Подчертаването на тъмни очи става най-лесно с очна линия или черен или тъмно син молив.

Избягвайте матираните цветове и заложете на тези с перлени отблясъци. Цветовете отзлатистата гама ще придадат дълбочина на погледа ви.

След отпуска, когато кожата ви е значително по-тъмна, изберете сенки от тъмната гама, които по-лесно ще се откроят на тъмната ви кожа. 

Ако се спрете на светли тонове, трябва да сложите изключително големи количества и в крайна сметка резултатът ще е такъв, все едно сте прекалили с пудрата.

Винаги, когато избирате грим, не забравяйте, че цветовете в кутийката изглеждат по-наситени от това, което се получава в действителност.

Професионалните гримьори припомнят, че за отличен резултат, трябва да се нанесеоснова за грим и да не се гримирате с лице приближено съвсем близко до огледалото.

Освен това светлината не трябва да е нито прекалено ярка, нито да прекалено сумрачна, защото това изкривява отражението и когато излезете на дневна светлина, има опасност да изглеждате смешно.

За дневния грим е най-добре да се гримирате на дневна светлина, а при поставянето навечерния да имате предвид, че трябва да сложите малко по-ярки сенки, за да се отличавате в притъмнените заведения.

Без значение как ще се гримирате, махането на грима вечерта е абсолютно задължително, не сте забравили, нали.

Източник : Тук

 




Гласувай:
2


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене